politica de confidentialitate

In data de 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European – privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date in spatiul SEE si se abroga Directiva 95/46/CE – regulamentul general privind protectia datelor.

Scopul principal al ”Regulamentului GDPR” este cresterea nivelului de protectie a datelor personale si crearea unui climat de incredere care sa permita fiecarei persoane controlul asupra propriilor date.

Despre Eurotenda Paradise

Site-ul www.eurotenda.ro reprezinta platforma online sub care comunica compania noastra.

Eurotenda Paradise, entitate juridică română, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J40/568/2008, având CIF RO23070439, denumită în continuare Eurotenda Paradise, vă informează de faptul că politica de confidențialitate a companiei a fost adaptată la reglementările Regulamentului European privind protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora. Astfel, aici veți regăsi toate informațiile cu privire la datele cu caracter personal, precum și la colectarea și prelucrarea acestora de către Eurotenda Paradise.

Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați și vă asigurăm că facem toate eforturile pentru a gestiona datele personale în mod responsabil. Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați cu privire la orice informație referitoare la acest subiect – specialiștii noștri sunt gata oricând să vă răspundă la întrebări.

Vă rugăm să ne contactați folosind informațiile de mai jos:

Adresa companiei:
Str. Drumul Satenilor, nr. 20, sector 3, Bucuresti
adresa de email: contact@eurotenda.ro
telefoanele companiei: 0729952348 / 0746986143

Cui se adresează politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal

Eurotenda Paradise colectează și prelucrează datele cu caracter personal care aparțin:

– Vizitatorilor și utilizatorilor www.eurotenda.ro
– Persoanelor care contactează Eurotenda Paradise prin orice mijloc de corespondență disponibil pe  www.eurotenda.ro: telefon, e-mail, formular de contact
– Persoanelor care contactează Eurotenda Paradise prin intermediul rețelelor sociale unde compania are un cont deschis pentru a facilita această comunicare (Facebook, YouTube)
– Clienților Eurotenda Paradise – semnatari ai contractelor de vânzare
– Partenerilor comerciali Eurotenda Paradise

Persoanele fizice ale căror date personale sunt colectate și prelucrate vor fi denumite Persoane vizate.

Ce date cu caracter personal sunt colectate și prelucrate de Eurotenda Paradise

Datele cu caracter personal sunt toate acele informații referitoare la o Persoană vizată ce pot duce la identificarea acesteia, în mod direct sau indirect.

Informațiile colectate și prelucrate de Eurotenda Paradise:

– Date de identificare -> informații personale (nume, prenume, adresă, email, număr telefon etc.)
– Date tehnice -> adresă IP, identificatori cookie, tip și versiune browser, dispozitiv, sistem și platformă de operare
– Date de business -> companie, tip solicitare, CUI
– Date financiare -> cont IBAN, număr card debit/credit
– Informații obținute în urma apelurilor telefonice
– Informații privind activitatea pe www.eurotenda.ro: istoric de navigare – pagini vizitate, timp petrecut în site etc.
– Orice alte informații furnizate de dumneavoastră, care nu se regăsesc în lista de mai sus.

Sursa datelor cu caracter personal. Cum sunt colectate

Datele cu caracter personal sunt obținute:

– Direct de la dumneavoastră prin informațiile puse la dispoziție prin intermediul   www.eurotenda.ro (cookies, formulare de contact), prin intermediul comenzilor online sau apelurilor telefonice.
– Din surse externe precum conturile Social Media ale companiei Eurotenda Paradise (Facebook, YouTube).

Există mai multe modalități prin care colectăm date cu caracter personal:

– La accesarea www.eurotenda.ro (ex. cookies)
– La interacțiunea cu www.eurotenda.ro (ex. completarea formularelor de contact sau a formularului de comenzi online).
– La semnarea de contracte de achiziție.
– La trimiterea de emailuri către Eurotenda Paradise.
– La contactarea telefonică a companiei Eurotenda Paradise.
– La interacțiunea în rețelele sociale (Facebook)

Este obligatorie acordarea consimțământului de prelucrare a datelor cu caracter personal?

Acordarea consimțământului cu privire la colectarea și prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal NU este obligatorie. Trebuie să știți însă că există însă anumite servicii (exemplu: comandă online, semnarea și executarea contractelor de achiziție) care pot fi asigurate doar pe baza consimțământului dumneavoastră de a colecta și prelucra date cu caracter personal.

Temeiuri juridice pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Eurotenda Paradise va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal exclusiv în următoarele cazuri:

– Pentru prezentarea ofertelor de cost (în urma solicitării prealabile exprimate de dumneavoastră pe  www.eurotenda.ro, telefonic sau pe rețelele sociale în care este prezent Eurotenda Paradise.
– Pentru încheierea sau executarea unui contract – ca urmare a unei solicitări exprimate de dumneavoastră.
– Pentru comunicare de marketing – doar în urma consimțământului acordat de dumneavoastră în acest scop.
– În sprijinul interesului legitim Eurotenda Paradise sau al unei terțe părți (ex. construirea și gestionarea bazelor de date interne), dar și ale dumneavoastră (ex. securitate și prevenire de fraude).

Este posibil să fie nevoie de prelucrarea datelor dumneavoastră pentru îndeplinirea obligației de a comunica unor autorități publice, la cerere, informații cu caracter personal.

Scopurile în care sunt prelucrate datele cu caracter personal

Eurotenda Paradise prelucrează datele personale exclusiv în scopuri legitime.

– Prestare de servicii – In acest scop, sunt necesare date de identificare, date financiare etc.
– Comunicări de marketing – În comunicarea de marketing ne vor fi utile informațiile colectate prin intermediul fișierelor tip cookie.
– Optimizare tehnică – administrare, gestionare, îmbunătățire a website-ului www.eurotenda.ro , optimizare a nivelului de securitate a datelor.
– Analiza datelor, astfel încât să putem îmbunătăți constant produsele și serviciile Eurotenda Paradise.

Cine mai are acces la datele cu caracter personal colectate de Eurotenda Paradise?

Pentru a vă putea oferi acces la produsele și serviciile Eurotenda Paradise, este necesară implicarea unor terți în prelucrarea datelor cu caracter personal.

Eurotenda Paradise depune toate eforturile pentru a se asigura de confidențialitatea și siguranța datelor cu caracter personal, prin intermediul unor contracte semnate cu fiecare dintre entitățile cărora le sunt divulgate aceste informații.

Dacă lista partenerilor comerciali Eurotenda Paradise va fi mărită, acest lucru va fi menționat în Politica noastră de confidențialitate. În măsura în care va fi necesar consimțământul dumneavoastră, vă vom trimite o notificare în acest scop.

Drepturile utilizatorului

În orice moment aveți controlul asupra datelor cu caracter personal. Mai jos, lista drepturilor de care beneficiați:

– Dreptul la solicitarea accesului la datele cu caracter personal, precum și la modalitatea în care acestea sunt prelucrate.
– Dreptul la rectificarea datelor care sunt incorecte sau nu mai sunt de actualitate.
– Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat)
– Dreptul la restricționarea prelucrării – prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi restricționată într-o serie de situații stabilite prin lege.
– Dreptul la opoziția prelucrării datelor cu caracter personal, de care puteți beneficia în orice moment.
– Dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal, care pot fi obținute într-un format comun sau transferate unui alt operator economic la alegerea dumneavoastră.
– Dreptul la retragerea consimțământului de prelucrare a datelor cu caracter personal.
– Dreptul de a depune plângere la autoritatea competentă, în cazul în care sesizați nereguli.

Vă puteți exercita oricare dintre drepturile enumerate mai sus în orice moment. Tot ce trebuie să faceți este să ne trimiteți un email la adresa  contact@eurotenda.ro cu solicitarea dumneavoastră, iar noi ne vom asigura că aceasta este îndeplinită în cel mai scurt timp.

Cât timp sunt stocate datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal – altele în afara celor obținute prin cookie-uri – sunt stocate de către Eurotenda Paradise doar atât cât sunt necesare pentru a servi scopurilor de prelucrare a acestora, enumerate în secțiunea dedicată.

– În cazul partenerilor comerciali Eurotenda Paradise, datele cu caracter personal vor fi păstrate pe durata exercitării relației contractuale.
– În cazul clienților care semnează contracte de achiziții cu Eurotenda Paradise, informațiile vor fi păstrate până la revocarea consimțământului de prelucrare a acestor date, în limitele impuse de legislația în vigoare.

Securitatea datelor

Pentru a asigura un nivel de securitate corespunzător datelor cu caracter personal de care suntem responsabili, Eurotenda Paradise:

– Anonimizează, în măsura în care este posibil, datele cu caracter personal.
– Colectează doar datele strict necesare pentru scopurile menționate în secțiunea dedicată.
– Limitează accesul la date la un număr minim de parteneri comerciali.

Link-uri către alte website-uri

www.eurotenda.ro  poate pune la dispoziția utilizatorilor link-uri externe. Odată părăsit website-ul și urmate aceste link-uri externe, aria de influență a politicii de confidențialitate Eurotenda Paradise se încheie. Este responsabilitatea dumneavoastră să vă informați cu privire la politica de confidențialitate care se aplică noilor platforme online accesate.

Realizarea de profiluri

Eurotenda Paradise poate folosi datele cu caracter personal pentru crearea de profiluri prin mijloace automate, în vederea segmentării audiențelor Eurotenda Paradise. Scopul acestei profilări este de a vă oferi produse, servicii și informații care sunt de interes pentru dumneavoastră. Profilarea este, așadar, folosită pentru a personaliza experiența dumneavoastră de navigare pe  www.eurotenda.ro , dar și în activități de promovare personalizată și marketing.

Conform cerintelor Regulamentului GDPR, Eurotenda Paradise, in calitate de operator de date cu caracter personal, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt orice informații care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă .

Informațiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie și ele date cu caracter personal. Datele cu caracter personal care au fost anonimizate, criptate sau pseudonimizate, dar pot fi utilizate pentru reidentificarea unei persoane rămân date cu caracter personal și sunt vizate de GDPR.

Care sunt principalele tipuri de date cu caracter personal?

Date cu caracter personal clasice: numele si prenumele, adresa de domiciliu, numarul de telefon, data nasterii, locul nasterii, cartea de identitate, locul de munca sau scoala, date bancare. Luate separat, unele din aceste date nu vor conduce direct spre o persoana fizica, dar daca incepi sa combini doua sau mai multe dintre aceste date, poti identifica o persoana in mod unic.

Date cu caracter personal digitale: adrese de e-mail, conturile sau postarile pe retelele sociale, metadatele, adresa IP (in anumite cazuri), cookie-urile.

Date sensibile: date genetice si biometrice, date medicale, originea rasiala sau etnia, date cu privire la orientarea sexuala, convingerile politice, religioase sau filozofice, date privitoare la fapte penale sau contraventii. Aceste date speciale pot fi prelucrate doar in conditii foarte stricte.

Ce este un cookie?

Un cookie HTTP sau un modul cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când accesează acel server.

Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor.

Cookie-urile sunt aplicații tipice sunt reținerea preferințelor utilizatorilor și implementarea sistemului de „coș de cumpărături”. Pe scurt un cookie este un fisier de mici dimensiuni, in general alcatuit din litere si cifre, care este descarcat in memoria unui calculator (sau alt echipament folosit pentru navigare online – telefon mobil, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

Care este scopul cookie-urilor?

Cookie-urile pot asigura o interacțiune mai rapidă și mai ușoară între utilizatori și site-urile web. Spre exemplu, în momentul autentificării unui utilizator pe un anumit site web, datele de autentificare sunt stocate într-un cookie; ulterior, utilizatorul poate accesa respectivul site fără să fie nevoie să se autentifice din nou.

În alte cazuri, cookie-urile pot fi utilizate pentru stocarea de informații referitoare la activitățile desfășurate de utilizator pe o anumită pagină web, astfel încât acesta să își poată relua ușor respectivele activități la o accesare ulterioară a site-ului. Cookie-urile spun serverului ce pagini trebuie să arate utilizatorului, astfel încât acesta să nu fie nevoit să își amintească acest lucru sau să navigheze întregul site de la început. Astfel, cookie-urile pot fi asimilate unor „semne de carte” care îi spun utilizatorului exact unde a rămas în cadrul unui site web.

În mod similar, cookie-urile pot stoca informații referitoare la produsele comandate de către utilizator pe un site de comerț electronic, făcând astfel posibil conceptul de „coș de cumpărături”.

De asemenea, cookie-urile pot oferi site-urilor web posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor și de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator.

Este important de menționat faptul că site-urile web din România au obligația de a specifica în mod public dacă folosesc cookie-uri și în ce scop.

Care sunt principalele tipuri de cookie-uri?

Cookie-uri specifice unei sesiuni online

 

Paginile web nu au memorie. Un utilizator care navighează de la o pagină web la alta va fi considerat de către site-ul web drept un nou utilizator. Cookie-urile specifice unei sesiuni stochează, de regulă, un identificator care permite utilizatorului să treacă de la o pagină web la alta fără să fie nevoie să introducă de fiecare dată informațiile de identificare (nume de utilizator, parolă, etc). Astfel de cookie-uri sunt utilizate la scară largă de către site-uri comerciale, spre exemplu, pentru a ține evidența produselor adăugate de către un utilizator în coșul de cumpărături. Atunci când utilizatorul vizitează o anumită pagină a unui catalog de produse și selectează anumite produse, cookie-ul reține produsele selectate și le adaugă în coșul de cumpărături, care va conține toate produsele selectate în momentul în care utilizatorul dorește să părăsească pagina.

Cookie-urile specifice unei sesiuni sunt stocate în memoria calculatorului utilizatorului doar pe durata unei sesiuni de navigare pe Internet și sunt șterse în mod automat în momentul în care browser-ul este închis. Pot deveni inaccesibile și dacă sesiunea a fost inactivă pentru o anumită perioadă de timp (de regulă, 20 de minute).

Cookie-uri permanente, persistente sau stocate

Cookie-urile persistente sunt stocate la nivelul calculatorului utilizatorului și nu sunt șterse atunci când sesiunea de navigare este închisă. Aceste cookie-uri pot reține preferințele utilizatorului pentru un anumit site web, astfel încât acestea să poată fi utilizate în cadrul altor sesiuni de navigare pe Internet.

Pe lângă informațiile de autentificare, cookie-urile persistente pot reține și detalii referitoare la limba și tema selectate pe un anumit site web, preferințe privind meniul unui site, pagini favorite în interiorul unui site, etc. Atunci când utilizatorul accesează un site pentru prima dată, acesta este prezentat în modul implicit. Ulterior, utilizatorul selectează o serie de preferințe, care sunt apoi reținute de către cookie-uri și folosite atunci când utilizatorul accesează din nou site-ul. Spre exemplu, un site web își oferă conținutul în mai multe limbi. La prima vizită, utilizatorul selectează limba engleză, iar site-ul reține această preferință într-un cookie. Atunci când utilizatorul vizitează din nou site-ul respectiv, conținutul va fi afișat automat în limba engleză.

Cookie-urile persistente pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor individuali și, astfel, pentru analizarea comportamentului online al utilizatorilor. Ele pot furniza informații referitoare la numărul de vizitatori ai unui site web, timpul (în medie) petrecut pe o anumită pagină, și, în general, performanțele unui site web. Aceste cookie-uri sunt configurate pentru a putea urmări activitățile utilizatorilor pentru o perioadă îndelungată de timp, în unele cazuri fiind vorba chiar despre ani.

Cookie-uri flash

Dacă utilizatorul are Adobe Flash instalat pe calculator, mici fișiere pot fi stocate în memoria respectivului calculator de către site-uri web care conțin elemente Flash (cum ar fi clipuri video). Aceste fișiere sunt cunoscute sub numele de „local shared objects” sau „cookie-uri flash” și pot fi utilizate pentru aceleași scopuri ca și cookie-urile obișnuite.

Atunci când cookie-urile obișnuite sunt șterse prin intermediul funcțiilor unui browser, cookie-urile flash nu sunt afectate. Astfel, un site web care utilizează cookie-uri flash poate să recunoască un utilizator cu ocazia unei noi vizite, dacă datele specifice cookie-urilor șterse au fost reținute și într-un cookie flash.

Întrucât cookie-urile flash nu sunt stocate în calculatorul utilizatorului în aceeași manieră în care sunt stocate cele obișnuite, ele sunt mai dificil de identificat și de șters. Băncile și site-urile de natură financiară folosesc astfel de cookie-uri tocmai pentru acest motiv. Pentru că sunt dificil de identificat, aceste cookie-uri sunt stocate în calculatoarele utilizatorilor pentru a permite autentificarea utilizatorilor și a preveni fraudele, deoarece eventualii infractori pot deține numele de utilizator și parola pentru autentificare, dar nu au acces la calculatorul utilizatorului. Astfel, cookie- urile acționează ca un al doilea nivel de autentificare, pe lângă numele de utilizator și parolă.

Cookie-uri first party vs cookie-uri third party

Fiecare cookie are un „proprietar” – site-ul web/domeniul Internet care plasează respectivul cookie.

Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de către domeniul Internet/site-ul web accesat de către utilizator (a cărui adresă apare în bara de adrese a browserului)

Un cookie third party (terță parte ) este plasat de către un alt domeniu Internet/site web decât cel accesat de către utilizator; acest lucru înseamnă că site-ul web accesat conține și informații provenind de la un site web terț.

Grupul de Lucru Articolul 29 (alcătuit din autoritățile naționale pentru protecția datelor din statele membre ale Uniunii Europene) consideră că, din punct de vedere juridic, și având în vedere legislația europeană, noțiunea de „cookie third party” se referă la un cookie plasat de către un operator distinct față de cel care operează site-ul web vizitat de către utilizator. Cookie-urile third party nu sunt strict necesare utilizatorului care accesează un site web, întrucât ele sunt, de regulă, asociate unui serviciu distinct față de cel care a fost „solicitat” în mod explicit de către utilizator (prin accesarea site-ului web).

Securitatea informatica si protectia vietii private

Prin accesarea site-ului nostru pot fi procesate, dar fara a se limita la acestea, urmatoarele date:

  • Adresa IP a computerului (sau alt device, tableta, telefon, etc) de la care se face logarea/accesarea;
  • Data si ora accesarii sau solicitarii online;
  • Denumirea paginii accesate/fisierul accesat;
  • Browserul folosit de catre utilizator, inclusiv versiunea browser-ului;
  • Sistemul de operare folosit de catre utilizator.

Aveti in orice moment posibilitatea de a dezactiva cookie-urile acestei pagini web. Va rugam sa aveti in vedere ca dezactivarea cookie-urilor restrange functionalitatea paginii web.

Desi cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului utilizatorului de internet, ele nu pot accesa/citi alte informatii aflate in respectivul calculator. Cookie-urile nu sunt virusi. Ele sunt doar mici fisiere text, nu sunt compilate sub forma de cod si nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot raspandi in alte retele pentru a genera actiuni si nu pot fi folosite pentru raspandirea de virusi.

Reglementarea utilizarii cookie-urilor

Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât în legislația Uniunii Europene, cât și în legislația națională (Legea nr. 506/2004).

Gestionarea, dezactivarea si stergerea cookie-urilor

https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=en_US&locale=en_US

  • Safari – Sterge cookies limba engleza

https://support.apple.com/en-us/HT201265

  • Opera – limba engleza

https://blogs.opera.com/news/2015/08/how-to-manage-cookies-in-opera/

Link-uri utile:https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/677-2001.php

Date de contact.

Constantin Cornel

0729952348/ 0746986143
Str. Drumul Satenilor, nr. 20, sector 3, Bucuresti
contact@eurotenda.ro

 

 

  •