Warning: Undefined array key "options" in /home/eurotend/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Toate tipurile de folii transparente PVC pentru închiderea balcoanelor sau teraselor - EUROTENDA
închidere balcon

 

Ca soluție viabilă de închidere balcon sau terasă, recent, foarte mulți proprietari optează pentru foliile transparente confecționate din material PVC în locul tradiționalelor geamuri. Acestea au un design foarte plăcut și nu îngreunează structura de rezistență a clădirii unde sunt montate, motiv pentru care pot fi instalate și fără a obține autorizații din partea primăriei. Dar în ceea ce privește sistemul lor de prindere și modul de acționare, există mai multe tipuri de astfel de prelate care pot fi alese în funcție de destinația spațiului pentru care se folosesc. Iată care sunt acestea:

Rulouri transparente necasetate

Rulourile transparente necasetate din PVC sunt cea mai convenabilă soluție de închidere a unui balcon sau a unei terase. Ele sunt acționate manual și chiar dacă nu poți beneficia de avantajele unui motor cu telecomandă, le poți manevra foarte simplu.

Ca să nu se îndoaie, rulourile transparente necasetate sunt prevăzute cu o bandă de rigidizare pe margini, care pe lângă faptul că face ca ruloul să arate mai frumos întins, simplifică și metoda sa de manevrare. Ca sistem de prindere, rulourile transparente necasetate sunt prevăzute cu arici sau capse și bride care le țin bine fixate la locul lor indiferent de condițiile meteorologice.

Rulouri transparente casetate

Rulourile casetate, prevăzute cu motor și acționate electric sunt cele mai practice rulouri transparente cu care poți dota balconul unui apartament. Aceste rulouri asigură o izolare mai bună decât cele necasetate și în plus, nu necesită fixare în partea inferioare a foliei deoarece ea nu iese din cadrul său confecționat din profile de aluminiu.

Din punct de vedere al prețului, rulourile transparente casetate sunt puțin mai costisitoare decât cele necasetate, dar pentru avantajele suplimentare pe care le oferă își merită investiția. Spre deosebire de rulourile necasetate, pentru că au o închidere mai fermă și stau mai bine întinse, rulourile casetate se curăță mai ușor.

Rulouri transparente cu arici

Rulourile transparente cu arici au o prindere fermă, ce nu permite formarea golurilor între ele. De aceea ele stau bine fixate pe structura de care sunt prinse și nu trebuie să-ți faci griji în privința lor indiferent de anotimp. Rulourile transparente cu sistem de prindere prevăzut cu arici pot fi folosite atât pe timp de furtună sau vânt puternic, cât și atunci când ninge sau plouă.

Sistemul de prindere cu arici nu este la fel de scump ca un sistem de prindere cu fermoar, motiv pentru care rulourile transparente cu arici sunt potrivite celor care doresc izolarea unui spațiu, dar nu dispun decât de un buget limitat. Pe de altă parte sunt o idee mai greu de utilizat decât rulourile transparente cu fermoar și de aceea se recomandă utilizarea lor în mod special pentru construcțiile la care ridicarea și coborârea ruloului nu este necesară zi de zi.

Rulouri transparente cu capse și bride

Așa cum le spune și numele, rulourile PVC cu capse și bride se prind din loc în loc cu sisteme manuale de prindere. Din acest motiv, deschiderea și închiderea lor durează ceva mai mult decât în cazul rulourilor transparente cu sistem zip dotate cu motor. Însă la fel ca rulourile cu arici, ele sunt mai convenabile și se pretează pentru spațiile unde nu se dorește o investiție foarte mare.

Rulourile cu capse și bride se pot folosi cu succes pentru cafenele și restaurante de exemplu, deoarece acolo, odată ce vremea nu mai permite luarea mesei în aer liber, pot fi lăsate exact așa până ce temperaturile iernii nu mai fac confortabil statul afară.

Rulouri transparente cu sistem zip

Din punct de vedere al izolării, rulourile transparente cu sistem zip sunt cele mai practice deoarece acestea sunt prevăzute cu fermoare de o parte și de alta a foliei, iar în momentul în care sunt închise elimină toate golurile dintre structura de care se prind și folia în sine. Astfel, folia transparentă din PVC nu iese niciodată din ghidajul său și rămâne fixată perfect prevenind infiltrațiile și rezistând cu stoicism la rafalele de vânt.

Pentru funcționalitatea lor, rulourile transparente cu sistem zip sunt cele mai potrivite metode de închidere terasă pentru restaurantele și cafenelele care urmăresc să-și desfășoare activitatea comercială până târziu în iarnă, dar și pentru proprietarii de apartamente care își doresc un sistem practic și eficient de închidere a logiilor lor.

Leave a Reply