Warning: Undefined array key "options" in /home/eurotend/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Cum să amenajezi o pensiune într-o zonă rurală din România?

Dacă am învățat ceva de pe urma anului trecut când majoritatea noastră nu am părăsit granițele țării, acela este faptul că ne putem distra și în România la fel de bine ca în străinătate. Pandemia ne-a făcut să redescoperim frumusețile pitorești în timp ce căutam noi destinații de vacanțăm, dar și oportunități de afaceri ca de exemplu deschiderea unei pensiuni într-o zonă rurală a României.

Nu vom intra în detalii cu privire la birocrație, cheltuieli și alte aspecte despre care poți afla o mulțime de informații de pe site-urile de specialitate, ci vom vorbi în continuare despre lucruri la care ne pricepem mai bine și anume arhitectură, decor și amenajări, pentru cei cărora le surâde ideea de a începe o afacere în domeniul turismul intern prin deschiderea unei pensiuni într-o zonă rurală.

De ce să-ți deschizi o pensiune într-o zonă rurală a României?

indiferent dacă vom putea circula liber în străinătate anul acesta sau nu, deschiderea unei pensiuni este o idee extraordinară pentru antreprenorii care vor să activeze în domeniul hospitalier. Dacă suntem nevoiți să stăm aproape de casă și de acum încolo, o pensiune nu numai că ne poate aduce un venit suplimentar frumușel, dar se poate transforma și într-un job full-time dacă este amplasată într-o locație cu priză la public pe tot parcursul anului ca de exemplu Maramureșul. De asemenea, și dacă lucrurile revin la normal, raportând-ne la ultimii ani dinaintea pandemiei putem trage concluzia că zonele rurale ale României atrag turiștii străini ca un magnet deoarece nu puțini sunt cei care vor să guste din ceea ce înseamnă cu adevărat traiul la țară.

Cum să amenajezi o pensiune pentru ca aceasta să aibă turiști?

Pentru ca o pensiune să se bucure de popularitate în rândul turiștilor, ea trebuie să îndeplinească concomitent două condiții de bază: să aibă un aer și o atmosferă pitorească, dar în același timp să ofere condiții de cazare cu un grad de confort la fel de ridicat ca orice hotel de 4-5 stele.

Oricât de mult ar iubi verdeața, animalele și aerul proaspăt, nimeni nu pleacă în vacanță pregătit sufletește să-și încălzească apa de spălat sau să degere de frig noaptea în cameră. De aceea, indiferent dacă pensiunea pe care o administrezi se află în apropierea unui oraș mare sau în inima munților, condițiile de cazare trebuie să fie din cele mai bune.

Astfel, pentru a putea oferi clienților experiența la care se așteaptă, investește cu încredere în obiecte de decor tradiționale, specifice zonei în care îți administrezi afacerea, optează pentru piese de mobilier din lemn de esență tare și vopsește-le în culori vibrante, alege veselă cu motive țărănești, dar dotează-ți camerele, sălile de luat masa și spațiile comune cu încălzire centrală, apă curentă și produse de curățat și igienizat pentru ca cei care te vizitează să se bucure de cele mai bune condiții.

Dacă nu vrei să întinezi imaginea rustică pe care te-ai axat în amenajarea pensiunii, renunță la a folosi geamuri termopan sau la a închide balcoanele pensiunii. Dar în schimb mizează pe ferestre cu rame din lemn, bine izolate și pergole retractabile care să țină la distanță vântul și precipitațiile.

Comandă de la Eurotenda pergole retractabile Maramureș, Bucovina, Ardeal sau în orice altă zonă a țării și amenajează în acest fel pentru turiștii tăi niște spații în aer liber confortabile și atrăgătoare. Mai mult, încă un avantaj de care poți beneficia prin investiția în astfel de pergole este protecția optimă a balcoanelor, sau oricăror alte tipuri de construcții unde vrei să le folosești, împotriva capriciilor vremii.

Nu în ultimul rând, pentru ca pensiunea ta să se bucure de un succes răsunător, după ce ai finalizat pergola retractabila propriu-zisă și ai dotat-o ca la carte, treci mai departe la exterior și chiar dacă întregul complex se află în mijlocul naturii, investește în cele necesare pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu de luat masa afară. Poate că ți se par niște lucruri cărora nu merită să le acorzi prea multă importanță, dar astfel de detalii sunt cele care fac diferența când vine vorba de alegerea unui loc de cazare pentru un sejur cu adevărat satisfăcător.

Leave a Reply