Warning: Undefined array key "options" in /home/eurotend/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Cum să îmbini stilul modern cu cel tradițional prin montarea unei copertine

Deții o casă într-o zonă rurală și vrei cu orice preț să-i păstrezi aspectul tradițional, dar în același timp să incluzi în amenajarea ei și obiecte cu un design contemporan? Atunci îmbină elementele tradiționale cu unele moderne prin care să obții o casă armonioasă și plăcută de locuit!

Ferestrele dau tonul atmosferei

Indiferent dacă vorbim de atmosfera din interior, sau aspectul casei la exterior, ferestrele reprezintă întotdeauna punctul focal. În interior, prin intermediul lor se poate regla temperatura, dar și intensitatea luminii, iar la exterior se poate influența imaginea casei. Bineînțeles, pentru a fi capabile de astfel de lucruri, ferestrele trebuie dotate cu un sistem practic și modern de umbrire, ca de exemplu copertinele retractabile.

La Eurotenda îți punem la dispoziție o gamă foarte variată de copertine retractabile Maramureș, Bucovina, Ardeal sau orice altă zonă a țării pentru ca tu să-ți poți dota locuința exact așa cum îți place. Fiind deja un element cum nu se poate mai modern, alege pentru copertinele locuinței tale de la țară culori tari, ce pot fi regăsite pe costumele populare românești, pentru a da întregului ansamblu un iz tradițional.

În ceea ce privește paleta de culori, putem confecționa orice fel de copertine retractabile

în funcție de dorințele clienților noștri. Astfel, ca idee, alege roșu sau galben în zonele de munte, sau albastru în Dobrogea și pe malul Mării Negre ca să dai casei tale un aspect deosebit!

Natura creează armonie

Chiar dacă este vorba de o casă la țară în mijlocul unui univers verde, nu te teme să introduci elementul viu reprezentat de plante și în interior. Aranjamentele florale cu plante de câmp, flori de grădină, conuri uscate și frunze de toate formele și culorile stabilesc o legătură strânsă între exterior și interior creând echilibru.

Și pentru că în acest material vorbim și de echilibru din punct de vedere estetic, pentru aranjamentele mai sus descrise nu te sfii să folosești suporturi cât mai moderne, care să-ți pună în evidență simțul artistic și puterea de creație. De la vase de diferite forme și până la sticle sau veselă, aproape orice obiect de prin casă se poate transforma într-o glastră sau o vază ingenioasă.

Când vine vorba de elemente naturale într-un cadru rustic, întotdeauna mai mult este mai bine și de aceea ar trebui să profiți de tot ceea ce ți se oferă și să te joci cu texturi, forme și culori.

Lemnul este cel mai versatil material

În funcție de esența și culoarea lui, lemnul poate da unei încăperi un aspect rustic sau modern. Cu cât este mai închis la culoare, lemnul face ca interiorul în care este folosit să capete un aspect grav, sobru, dar în același timp și tradițional. Pe de altă parte, dacă este deschis la culoare, contribuie la obținerea unei atmosfere moderne prin luminarea încăperii și crearea impresiei de mai mult spațiu.

De asemenea, lemnul vopsit în culori precum alb, gri, negru sau maro arată mult mai modern și în ton cu tendințele actuale decât cel de culoare verde, albastru sau roșu care ne aduce aminte de casele țărănești cu mobilier din lemn masiv, vopsit manual de bunicii noștri.

Cu alte cuvinte, în funcție de cum este folosit și culoarea pe care o are, lemnul poate schimba radical imaginea unei case fie ea și una construită în stil tradițional.

În final, totul ține de detalii

Ornamentele, fie ele și de dimensiuni mici, amplasate în puncte cheie ale spațiului interior pot schimba și ele imaginea unei locuințe.

Farfuriile pictate manual agățate pe pereți, ștergarele, icoanele sau mileurile sunt ideale pentru a accentua și mai mult imaginea rustică. Pe de altă parte, obiectele de decor cu un design abstract, print-urile sau chiar și textilele în culori neutre, fac ca interiorul respectiv să capete o imagine modernă.

În ceea ce privește elementele de decor, recomandat este să existe o simbioză între obiectele vechi și cele noi pentru a da ansamblului final o notă de personalitate și originalitate.