Copertinele colorate au fost și vor rămâne pentru totdeauna un trend în amenajarea locuințelor. Deși par niște dispozitive foarte moderne de acoperire și umbrire, în realitate ele se folosesc încă din antichitate. În Egiptul Antic de exemplu ele erau folosite ca și în ziua de azi, pentru umbrirea ferestrelor blocând intrarea razelor de soare, doar că era confecționate din materiale puțin diferite față de cele de acum.

Indiferent dacă sunt utilizate pentru locuințe private, restaurante, cafenele, baruri sau orice alte tipuri de construcții, copertinele oferă locului respectiv un aer romantic și sofisticat. Datorită culorilor în care sunt disponibile, copertinele se potrivesc cu orice tip de fațadă și pot fi folosite cu încredere chiar și pentru cele mai moderne clădiri.

În ceea ce privește materialele, copertinele Eurotenda cel puțin, sunt fabricate din textile Docril cu o rezistență sporită la uzură și foarte eficiente împotriva radiațiilor UV. De asemenea, fiind tratate cu Teflon, copertinele Eurotenda nu dezvoltă mucegai, nici măcar în perioadele cu o umiditate ridicată din timpul anului și fac față cu stoicism și împotriva dăunătorilor.

Ce culori pot avea copertinele Eurotenda?

Gama de culori în care sunt disponibile copertinele Eurotenda este extrem de diversă. Putem confecționa copertine în toate culorile curcubeului și probabil încă 100 pe deasupra și de asemenea, avem în portofoliul nostru și textile cu diferite modele și imprimeuri, nu doar pânze uni. Astfel, indiferent de preferințele tale, dacă îți dorești de exemplu un set de copertine retractabile Sălaj, Brașov, București, Constanța sau orice altă zonă a țării, nu trebuie decât să ne transmiți măsurile produsului dorit și adresa unde se va realiza montajul, iar noi îți executăm în decurs de doar câteva săptămâni copertinele dorite.

Cu alte cuvinte, este incredibil de simplu să intri în posesia unor copertine exact așa cum îți dorești când apelezi la compania noastră, Eurotenda. Cu o experiență de peste 12 ani pe piața sistemelor de acoperire și umbrire, ne-am creat un renume și o reputație imbatabile punând mereu preț pe calitate și încercând nu doar să îndeplinim așteptările clienților noștri, ci și să le depășim.

Revenind la subiectul articolului de față, moda copertinelor colorate, așa cum a demonstrat-o și istoria lor de mii de ani încoace de la apariție și până în prezent, nu va dispărea probabil niciodată. Suntem convinși că nu va exista vreo perioadă în existența umanității în care copertinele să nu se folosească atât pentru case, cât și pentru blocuri de apartamente, cafenele, restaurante, baruri etc.

Unde pot fi montate copertinele Eurotenda?

Copertinele Eurotenda se pot monta deopotrivă la ferestre sau uși, dar și pe construcții cu forme atipice, ținând loc de acoperiș. În timpul verii de exemplu, copertinele montate la o terasă deschisă fac ca temperatura spațiului pe care îl acoperă să se păstreze în limite confortabile, transformând spațiul respectiv într-un loc excelent de petrecere a timpului liber.

Pentru că pot influența starea de spirit a clienților lor, antreprenorii le folosesc nu doar pentru a-și exprima culorile reprezentative ale companiei pe care o conduc, ci și pentru a-i face pe cei din jur să ia anumite decizii. Copertinele pot fi de asemenea des văzute și deasupra vitrinelor sau intrărilor în cofetării sau brutării. Montate acolo, ele dau un aer primitor magazinului și te îmbie să-i descoperi produsele.

Copertinele de culoare maro, roșie sau galbenă sunt cel mai des folosite pentru unitățile alimentare deoarece studiile au demonstrat că aceste culori promovează pofta de mâncare. Pe de altă parte, copertinele portocalii sau mov sunt preferatele patronilor de start up-uri care prin culorile lor speră să transmită mai departe mesajul comun al acestui tip de firme și anume: originalitate, inovație, deschidere către nou și nu în ultimul rând, cooperare.

Va dispărea vreodată moda copertinelor colorate?

Copertinele colorate s-au purtat și se vor purta întotdeauna, indiferent de perioadă, țară sau trenduri. De aceea, ele reprezintă o investiție pe termen lung pentru oricine dorește să-și modernizeze apartamentul, casa sau clădirea unde își desfășoară activitatea comercială, oferind un plus de originalitate și personalitate spațiului pentru care sunt utilizate.