Warning: Undefined array key "options" in /home/eurotend/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Ce să NU faci când vrei să cumperi pergole retractabile pentru terase?

Te-ai gândit să investești în pergole retractabile terase, dar nu știi cum să procedezi ca să le alegi pe cele mai bune? În acest articol ți-am pregătit o listă cu 6 din cele mai comune greșeli pe care le fac cei care vor să investească în astfel de pergole. Iată care sunt acestea:

Ce să nu faci dacă vrei să cumperi pergole retractabile terase de care să fii pe deplin mulțumit?

#1 Să te informezi insuficient

Pergolele retractabile sunt niște soluții de acoperire foarte eficiente, dar în același timp destul de noi pe piața din România. La Eurotenda fabricăm la comandă astfel de pergole și le concepem în așa fel încât ele să se potrivească la fix cu golul pe care trebuie să îl acopere. Acest aspect este foarte important de ținut minte înaintea investiției într-o pergolă retractabilă, deoarece, dacă există vreun magazin online care vinde pergole gata fabricate, acesta trebuie evitat pentru că există șanse foarte mari ca bunul achiziționat să nu se potrivească la fix ca dimensiuni construcției pe care urmează a fi montat. Mai mult, este bine să știi și din ce fel de material se fabrică în general pergolele ca să nu le confunzi cu simple copertine. Cele mai bune pergole retractabile terase se fabrică din aluminiu pentru a păstra sub ele o temperatură optimă, în timp ce copertinele din material textil.

#2 Să comanzi pergole fără a măsura exact

Așa cum am menționat și în paragraful de mai sus, pergolele retractabile se fabrică doar pe comandă deoarece ele trebuie să acopere în întregime golul unde vor fi fixate. Dar pentru acest lucru sunt necesare măsurători exacte, efectuate responsabil. Nu trebuie neapărat să ai experiență în construcții pentru a stabili ce dimensiuni trebuie să aibă pergolele de care ai nevoie, dar trebuie să te asiguri că ai măsurat în linie dreaptă. De asemenea, dacă spațiul pe care vrei să-l acoperi nu este înconjurat de pereți pe toate laturile, atunci pergolele tale vor avea nevoie de niște structuri independente sub formă de stâlpi care să le susțină.

#3 Să încerci să faci economie montându-ți pergolele pe cont propriu

Doar pentru că poți să montezi și singur un set de pergole retractabile terase, asta nu înseamnă că ești capabil și să faci o lucrare sigură și rezistentă. Cu toate că nu este complicată, montarea unor pergole retractabile terase presupune un minim de experiență, motiv pentru care este aproape imposibil să faci o treabă bună de la prima încercare. Iar pentru că odată montate și avariate pergolele retractabile costă mult pentru a fi reparate, ar trebui să te gândești de două ori înainte să te apuci de astfel de proiecte DIY.

#4 Să folosești pergole retractabile terase altfel decât pentru scopul în care au fost create

Pergolele retractabile pentru terase se confecționează din materiale de cea mai bună calitate, utilizate și pentru fabricarea mașinilor de lux. De aceea, ele reprezintă o investiție destul de costisitoare și ar fi păcat să nu profiți de ele la maxim. Bineînțeles că poți folosi niște pergole retractabile terase și pentru un foișor din grădină sau alt tip de construcție, dar cel mai bine ele se potrivesc la restaurante cu terasă, apartamente de lux, hoteluri sau vile, oferind construcției pe care sunt montate un plus de rafinament.

#5 Să privești cu superficialitate nevoia de mentenanță

Chiar dacă sunt foarte rezistente, pergolele trebuie întreținute corespunzător pentru a te putea folosi de ele timp îndelungat. Mentenanța presupune o verificare atentă de către o echipă de specialiști ca echipa Eurotenda, care să se asigure de funcționalitatea sistemelor lor, dar și de integritatea pergolelor în sine.

#6 Să cumperi cel mai ieftin produs de pe piață

Când compunem o cotație pentru un set de pergole retractabile terase luăm în considerare costul materialelor, al manoperei, al transportului și al serviciului de montare. Astfel, putem spune că pergolele noastre au prețul corect, însă nu cel mai mic preț de pe piață pentru că nu facem niciodată rabat de la calitate. Am putea să confecționăm pergole retractabile terase ieftine, dar acest lucru ar fi în dezavantajul clienților noștri deoarece nu le-am mai putea oferi aceeași calitate.