Warning: Undefined array key "options" in /home/eurotend/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Ce este de fapt o copertină retractabilă și unde poate fi folosită ea ca soluție de umbrire? - EUROTENDA

Dacă vrei să investești într-o copertină retractabilă și nu știi sigur dacă ea se potrivește sau nu nevoilor tale, ți-am pregătit un material foarte complet din care poți afla cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre copertine înainte de a cumpăra una.

Copertinele au fost, sunt și vor fi mereu niște soluții de acoperire foarte populare. Ele se folosesc pentru diferite tipuri de construcții nu doar în țara noastră, ci și peste hotare, motiv pentru care în ziua de azi este la fel de banal să vezi o copertină retractabilă pe o insulă exotică, pe cât este să o descoperi într-un oraș aglomerat din Franța, Germania sau Italia.

Pentru că este foarte ușoară, o copertină retractabilă se poate instala pe orice tip de construcție, iar în cazul în care nu există suficient suport pentru susținerea ei, se poate apela la ridicarea unor stâlpi de suport. De asemenea, indiferent de culoarea sau modelul ei, copertină retractabilă aducă un plus de eleganță și rafinament construcției pentru care este folosită.

Câte feluri de copertine retractabile există pe piață?

Eurotenda comercializează în principal patru tipuri de copertine. Pe website-ul nostru clienții pot alege orice copertină retractabilă doresc dintr-o gamă variată de copertine retractabile de tip monobloc, copertine verticale pentru balcon, copertine automatizate casetate, copertine retractabile pentru ferestre. La prima vedere, pentru că toate aceste produse sunt niște copertine retractabile, ai putea crede că nu există diferențe mari între ele. Dar în realitate, atât din punct de vedere funcțional cât și estetic, ele diferă destul de mult. Iată cum:

De ce să investești în copertine retractabile de tip monobloc?

O copertină retractabilă de tip monobloc este probabil cel mai rezistent tip de copertină deoarece el este format dintr-o singură bucată de material. Dacă este vorba de un spațiu de dimensiuni modeste, o copertină retractabilă de tip monobloc este cea mai bună soluție de umbrire, indiferent dacă este vorba de o locuință privată sau de un restaurant, un bar sau o cafenea. Fiind dotată cu un sistem de acționare automat, acest tip de copertină se închide și se deschide printr-o simplă apăsare de buton, sau controlată de la distanță cu ajutorul telefonului mobil.

De ce să investești în copertine verticale pentru balcon?

În ultimii ani s-au construit foarte multe blocuri de apartamente de lux, unde, prin regulamentul intern, se interzice închiderea logiilor cu geamuri termopan, sau orice alt tip de geamuri. Pentru astfel de apartamente, o copertină retractabilă modernă și stilată rămâne singura soluție de umbrire a spațiului, mai ales dacă este vorba de locuințele de la ultimul etaj. Copertinele verticale pentru balcon arată absolut superb din punct de vedere al aspectului și în plus, nu necesită o autorizație de construcție pentru a fi montate.

De ce să investești în copertine automatizate casetate?

Cumpăr o copertină retractabilă casetată dacă vrei o copertină care să facă față cu brio la utilizări repetate. Dintre toate tipurile de copertine, cele casetate sunt cele mai trainice deoarece sunt prevăzute cu un fel de cadre care le ghidează mișcarea. Astfel, aceste copertine rezistă intacte pentru o perioadă de cel puțin 6 sau 7 ani, fără să trădeze vreo urmă de uzură. Mai mult, datorită faptului că suprafața lor este tratată cu un strat de Teflon, copertinele automatizate casetate blochează dezvoltarea sporilor de mucegai și sunt astfel un sistem de umbrire optim și pentru persoanele cu alergii.

De ce să investești în copertine pentru ferestre?

Da, ai citit bine, există și copertine doar pentru ferestre. Aceste tipuri de copertine au mai multe poziții de deschidere putând astfel să acopere complet fereastra la care sunt montate sau să permită luminii să intre deschise într-o poziție la 45 de grade. La fel ca toate celelalte tipuri de copertine, și acestea se pot monta pe orice fel de construcție. Dar, în general, sunt preferatele locatarilor de bloc deoarece nu sunt deloc voluminoase și nu influențează într-un mod negativ fațada clădirii. În plus, pentru că sunt practic un fel de jaluzele exterioare, pentru montarea lor nu este necesară o autorizație de construcție.