Simți nevoia de o schimbare și te gândești să te muți într-un apartament cu o terasă generoasă? Există o mulțime de motive pentru care o schimbare de peisaj poate fi benefică nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic.

Pe de altă partea mutarea dintr-un loc în altul este întotdeauna o provocare. Niciodată nu este simplu să renunți complet la un loc și să-ți continui viața în altul, chiar dacă mutarea presupune o deplasare de doar câțiva kilometri. De aceea, ne-am gândit ca în acest articol să-ți vorbim pe larg despre avantajele și dezavantajele unui apartament cu terasă, pentru a analiza mai ușor această opțiune când vine vorba de spațiul de locuit.

Cum este de fapt un apartament cu terasă?

Sunt multe persoane care numesc terasă balconul, indiferent de dimensiunile sale. Dar, de fapt. mai corect ar fi să ne referim ca terasă la curtea sau grădina particulară la care are acces un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe sau pe acoperișul acestuia. 

Terasele sunt în general mai mari decât un simplu balcon și din acest motiv ele nu pot fi construite la etajele intermediare, ci doar pe acoperiș sau amenajate la parter, direct pe pământ. 

Unde găsești un apartament cu o terasă în adevăratul sens al cuvântului?

Sunt destul de puține apartamentele care dispun de terase, chiar și dacă ne gândim la cele mai mari orașe din țară. Dar dacă acorzi puțin timp cercetării pieței imobiliare, îți dai seama că astfel de apartamente nu sunt chiar niște unicorni, ci ele există și pot fi găsite mai ales în blocurile nou construite.

Uneori, deși te-ai aștepta să fie foarte scumpe, ele au prețuri avantajoase, pentru că spațiul propriu-zis de locuit este destul de modest, dar compensează prin suprafața terasei. 

Avantajele și dezavantajele apartamentelor cu terasă

Un prim avantaj al unui apartament cu terasă este șansa de a petrece oricând, după bunul plac, mai mult timp în aer liber, fără a fi deranjat vreodată de interacțiunea cu cei din jur. În aceeași măsură, o terasă la parter de exemplu, te ajută să te conectezi mai ușor cu lumea înconjurătoare și chiar dacă lucrezi de acasă de exemplu, să rămâi la curent cu evenimentele din jurul tău.

Și dacă ai copii un apartament cu terasă ar trebui să reprezinte pentru tine prima opțiune în materie de spațiu de locuit deoarece așa poți oferi celor mici un loc în aer liber unde să se joace sau să se relaxeze în siguranță.

Un alt avantaj al deținerii unei terase este faptul că poți organiza petreceri în aer liber și grătare ori de câte ori ai poftă de un astfel de eveniment. Nu trebuie decât să-ți chemi prietenii la tine, să aprinzi focul, să frigi niște delicatese și se lasă imediat cu voie bună, scenariu pur și simplu inimaginabil dacă ar fi vorba de un simplu balcon.

Pe de altă parte, un dezavantaj al apartamentelor cu terasă îl reprezintă securitatea. Mai ales dacă este situat la parterul blocului, apartamentul respectiv are nevoie de sisteme de siguranță mai performante decât un apartament situat la un etaj superior.

Mai mult, terasele sunt destul de greu de întreținut. Având o suprafață mai mare decât balcoanele, ele necesită mai mult timp și mai mulți bani pentru curățenie, dar și pentru amenajare.

Cum să profiți la maxim de un apartament cu terasă?

Poți transforma terasa unui apartament sau doar o mică parte din ea – în funcție de dimensiuni – într-un loc confortabil optând pentru unul din diversele sisteme inchidere terasa pe care ți le propunem în oferta noastră de produse.

Îți oferim servicii de inchideri terase sticla cu o calitate profesională și la prețuri corecte, calculate în funcție de suprafața pe care vrei s-o închizi.

Un sistem de închidere terasă te ajută să transformi terasa într-un loc unde poți să te relaxezi și chiar să lucrezi indiferent de cât de capricioasă este vremea. În plus, ferind spațiul său de ploaie și de vânt, te ajută și să păstrezi terasa mai curată, investind mai puțin timp și bani în întreținerea ei.