Warning: Undefined array key "options" in /home/eurotend/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Beneficiile timpului petrecut în aer liber pentru persoane de toate vârstele

Pandemia de COVID-19, care a debutat anul trecut și în țara noastră, ne-a făcut să realizăm cât de important este să avem acces la un spațiu în aer liber cât mai aproape de casă. Cu toate că izolarea a fost o soluție eficientă pentru protejarea populației împotriva infectării cu virusul care a dat peste cap o lume întreagă, privarea de lumină și aer curat poate avea efecte negative atât imediat, cât și pe termen lung.

De ce este important să petreci timp în aer liber zi de zi?

Activitățile în aer liber reprezintă o formă de întreținere și tratament pentru organismul oricărei persoane, indiferent de vârsta ei. Afară, interacțiunea cu mediul înconjurător ajută oamenii, mai ales copii și adolescenții care nu și-au încheiat încă procesul de dezvoltare, să-și dezvolte abilitățile cognitive și să interacționeze mai bine cu mediul înconjurător.

Cu cât petreci mai mult timp afară, cu atât organismul tău devine mai relaxat, scăzând astfel șansele de a reacționa cu nervozitate atunci când ești implicat într-un conflict sau o ceartă, dar în același timp îmbunătățește și calitatea somnului sau puterea de concentrare.

Studiile de specialitate au demonstrat faptul că persoanele care locuiesc în zone cu climă rece sunt mai tensionate din punct de vedere psihic decât cele care locuiesc în zone calde, unde durata de lumină pe timpul zilei este mai mare. Lumina soarelui are efecte pozitive asupra sistemului nervos ajutând la relaxarea întregului organism.

Mai mult, soarele este esențial și pentru formarea vitaminei D la nivelul organismului care acționează în corp ca un hormon. Această vitamină susține sănătatea oaselor prin favorizarea absorbției calciului, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și previne dezvoltarea bolilor neurodegenerative și cardiovasculare.

Cum să petreci mai mult timp în aer liber chiar dacă locuiești la bloc?

Sfatul următor se aplică nu doar în contextul pandemiei, ci și în general, în cazul persoanelor prea ocupate pentru a ieși afară și a desfășura diferite activități în aer liber. Nu puțini sunt românii care chiar și în condiții normale lucrează preponderent de acasă și din acest motiv își petrec majoritatea timpului privați de efectele pozitive ale razelor de soare și ale aerului de afară.

Dacă nu îți permiți să ieși în fiecare zi în parc sau în oraș, chiar și câteva ore petrecute pe terasă sau în balcon sunt mai mult de suficiente pentru a beneficia de toate lucrurile enumerate mai sus. Pentru acest lucru însă, cel mai bine ar fi ca locuința ta să dispună de un balcon sau o terasă descoperite, unde soarele și aerul să pătrundă din belșug.

Dar cum România nu este o țară cu vreme prietenoasă, mai ales pe timpul iernii, pentru a beneficia simultan și de darurile naturii, dar și de protecție împotriva intemperiilor vremii, pentru balcoanele deschise poți folosi metode de acoperire ca de exemplu pergole retractabile, marchize, copertine și folii PVC retractabile. Acestea sunt mult superioare metodelor de închidere cu geam clasic sau termopan deoarece se pot deschide când vremea este frumoasă și închide când frigul, ploaia și zăpada îngreunează traiul la bloc.

Toate soluțiile de acoperire enumerate mai devreme pot fi achiziționate direct din magazinul online Eurotenda, unde oferim nu doar produsele în sine, ci și servicii de transport și montaj. Prețul acestor dispozitive de acoperire, precum și al transportului sau montajului lor depinde de dimensiunile spațiului pe care vrei să-l închizi și zona din care faci comanda. De exemplu, dacă ai nevoie de pergole retractabile Bistrița tot ce trebuie să faci este să ne transmiți lungimea și lățimea golului pe care vrei să-l acoperi și adresa, iar noi revenim cu o cotație de preț.

În concluzie, chiar și la bloc există metode prin care te poți bucura de spațiul în aer liber și profita de toate avantajele statului afară, fără a fi nevoie să ieși din casă sau îți schimbi prea mult rutina de zi cu zi.